Groot nieuws: De Krokus wordt Nexto!

Wegens een naamswijziging gaan we vanaf nu verder als Nexto, en onze hoofdlocatie verhuisde naar een gloednieuwe plek aan de Snellegemsestraat 21 in Zedelgem.

Wees gerust, achter de nieuwe naam schuilt hetzelfde gemotiveerde team van kinesisten, thuisverpleging en personal trainers. We blijven ons met dezelfde passie inzetten voor jullie gezondheid en welzijn.

Ontdek Nexto

Manuele Therapie

Manuele therapie kenmerkt zich door het gedreven zoeken naar oplossingen voor problemen binnen het bewegingsstelsel. Hiervoor is er een zeer sterk theoretisch kader om te helpen bepalen waar de problematiek zich bevindt en wat de precieze oorzaak van de klachten is. Naast de kenmerkende zachte manipulaties zijn er ook uitgebreide mobilisaties en harmonische technieken. Houdingsadvies, neurodynamica en het behandelen van spierdysfuncties zijn ook onderdeel van het geheel. Er is zowel een top-down als een bottom-up benadering, om te verzekeren dat er een volledig zicht is van de problematiek.

Binnen de praktijk is er zowel manuele therapie volgens de IFOMPT-criteria als volgens het Mulligan-concept.

Net zoals in het luik orthopedische revalidatie is er een vraaggesprek en een onderzoek tijdens de eerste behandeling. Dit om de problematiek te kaderen en tegemoet te komen aan de hulpvraag van de patiënt.

Het luik orthopedische revalidatie en manuele therapie komen sterk overeen met een grote overlapping. Beide zijn mutueel inclusief en zorgen voor een goede begeleiding.

Zowel sporters als niet-sporters hebben baat bij de manuele benadering, omdat het kan helpen om blessures te vermijden en het dagdagelijks potentieel te verhogen. Een niet belemmerd lichaam zorgt immers voor een verhoogde bewegingsvrijheid.