Sportkinesitherapie

Binnen het luik sportkiné wordt de nadruk gelegd op de triade: Stabiliteit - Mobiliteit - KrachtVoor sporters zijn alle drie de onderdelen even belangrijk om tot een ideale sportprestatie te komen en het mogelijks potentieel zo hoog mogelijk te brengen.

Stabiliteit

Een stabiel lichaam is perfect in staat om hoge krachten te ontwikkelen en zich aan te passen aan de diverse noden van de sport, om zo tot een zo laag mogelijk verlies te komen.

Mobiliteit

Laat toe om de volledige bewegingsbaan op te nemen om tot ontwikkeling van de gevraagde eisen te komen.

Kracht

Staat op zichzelf en is toch intrinsiek verbonden aan de vorige twee onderdelen gezien deze invloed hebben op de rekrutering van de spieren. Doch kan bij een perfect afgestelde stabiliteit en mobiliteit toch nog extra krachttraining nodig zijn om de herwonnen onderdelen terug af te stellen op elkaar.

Naast de drie onderdelen is ook preventie even belangrijk. Dit om te voorkomen dat er een opstart nodig is in één van de drie onderdelen of een orthopedische revalidatie na blessure.

Sportkine is zowel van toepassing pre-, mid- of postseason. Afhankelijk van de eisen van de sporter wordt er na een grondig onderzoek teruggekoppeld en samen gekeken voor een optimaal trainingsplan. Dit voor elke sport specifiek.