Groot nieuws: De Krokus wordt Nexto!

Wegens een naamswijziging gaan we vanaf nu verder als Nexto, en onze hoofdlocatie verhuisde naar een gloednieuwe plek aan de Snellegemsestraat 21 in Zedelgem.

Wees gerust, achter de nieuwe naam schuilt hetzelfde gemotiveerde team van kinesisten, thuisverpleging en personal trainers. We blijven ons met dezelfde passie inzetten voor jullie gezondheid en welzijn.

Ontdek Nexto

Redcord Therapy

Redcord vormt letterlijk de rode draad van de praktijk.

Het is een therapievorm bedoeld voor een wijd uiteenlopende reeks van problematieken. Van nek- en ruglast, houdingsproblemen, het versterken van atletisch potentieel, het verbeteren van orthopedische problemen tot het helpen bij zware neurologische revalidaties.

Het bestaat uit een zeer sterk theoretisch kader waarin rekening gehouden wordt met de volledigheid van het spierstelsel. Frequent wordt de uitspraak gebruikt dat ‘alles aan elkaar hangt’ en dit is ook waar. De zone waar de klachten zich bevinden is niet noodzakelijk de plaats waar de klachten ontstaan. En vice versa.

Door middel van een persoonlijke gradatie binnen de oefeningen en houdingen, wordt er gestreefd naar pijnvrij bewegen om zo tot een verbeterde neuromusculaire connectie te komen. De gradatie bestaat zowel uit het verhogen van de zwaartekracht als door het verminderen van de hulp binnen dezelfde oefening. Dit alles op een pijnvrije manier om zo het lichaam terug in een staat te brengen dat het tegemoet komt aan de gevraagde belasting.

Deze therapievorm is perfect voor zowel acute als chronische problematieken. Redcord helpt naar een ‘life in motion’ en maakt het daarom bij iedereen geschikt. Aangezien iedereen beweegt. Het sluit mooi aan bij andere luiken van de revalidatie en komt hoogst waarschijnlijk sowieso ergens voor in het revalidatieplan. Het is terecht een rode draad in de praktijk.