Groot nieuws: De Krokus wordt Nexto!

Wegens een naamswijziging gaan we vanaf nu verder als Nexto, en onze hoofdlocatie verhuisde naar een gloednieuwe plek aan de Snellegemsestraat 21 in Zedelgem.

Wees gerust, achter de nieuwe naam schuilt hetzelfde gemotiveerde team van kinesisten, thuisverpleging en personal trainers. We blijven ons met dezelfde passie inzetten voor jullie gezondheid en welzijn.

Ontdek Nexto

Relaxatie

Relaxatie begint bij een goede ademhaling. Daarom starten we met het bekijken van jouw ademhaling en eventueel leren we jou een correcte ademhaling aan. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden om aan relaxatie te doen. We gaan tijdens de sessies samen op zoek naar wat voor jou het beste helpt om te relaxeren.

De methode van Schultz

De methode van Schultz is een progressieve relaxatie waarbij men spiergroep na spiergroep leert te ontspannen. Men maakt gebruik van het verschil tussen spanning en ontspanning. Dit wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen en rustgevende muziek.

Relaxerende meditatie

Relaxerende meditatie is ook een mogelijkheid. Hierbij leer je je lichaam aanvoelen. Je leert je bewust worden van jezelf en je omgeving.

Of je kan je lichaam helemaal laten ontspannen via een manuele lymfedrainage. Dat heeft invloed op het parasympatisch zenuwstelsel. Deze zorgt ervoor dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.