Groot nieuws: De Krokus wordt Nexto!

Wegens een naamswijziging gaan we vanaf nu verder als Nexto, en onze hoofdlocatie verhuisde naar een gloednieuwe plek aan de Snellegemsestraat 21 in Zedelgem.

Wees gerust, achter de nieuwe naam schuilt hetzelfde gemotiveerde team van kinesisten, thuisverpleging en personal trainers. We blijven ons met dezelfde passie inzetten voor jullie gezondheid en welzijn.

Ontdek Nexto

Lymfedrainage ad modum Vodder

Dit is een zachte massagevorm die op het gehele lichaam toepasbaar is. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren,de immuniteit te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van de lymfesysteem, en indirect door het dempen van het verhoogd stressniveau in het lichaam. Er wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend. De massage begint bij de hals gevolgd door activatie van de lymfklieren in de buikstreek.

Klachten zoals stress, slaapproblemen, constipatie, hoofdpijn, vruchtbaarheidsproblemen, migraine, sinusitis,bloedcirculatiestoornissen, zwellingen(oedeem) ,... zijn dan ook uiterst aangewezen. En dit allemaal op een zeer ontspannende manier.

Meest voorkomende doelgroep

Heel wat patiënten krijgen klachten van vochtophoping, door de gedeeltelijke of totale verwijdering van oksellymfeklieren. Een belangrijke klacht is oedeem (vochtophoping in de arm, welke voorheen de lymfe draineerde via de verwijderde okselklieren). Verder is er vaak een veranderd of verminderd gevoel in de bovenarm en soms een moeilijk te omschrijven vervelend gevoel in de schouder. Af en toe soms pijn.

Vochtophoping kan eveneens voorkomen worden zonder wegname van de lymfeklieren, bijvoorbeeld na een trauma.

Met specifieke handgrepen en eventueel zwachtelen kunnen we het lymfevocht stimuleren. Deze lymfedrainage kan een aanzienlijke vermindering geven van de zwelling, de spanning en pijn. Daarnaast kunnen ook oefeningen worden gegeven die de afvoer stimuleren. Pressotherapie en dermotonie zijn eveneens aan de orde.