Orthopedische revalidatie

Onder orthopedische revalidatie valt alles met betrekking tot breuken, orthopedische operaties, gewrichts-, pees-, ligament- en spierklachten. Stoornissen van het zenuwstelsel en instabiliteit problematiek vallen ook onder deze noemer. Binnen het kader van orthopedische revalidatie (dit zowel operatief als niet-operatief) wordt de patiënt begeleid door een therapeut van het begin tot het einde.

Eerste bezoek

Bij een eerste bezoek is er een intake gesprek met anamnese, gevolgd door een grondig onderzoek. Om een trefzekere therapie te kunnen geven is een degelijke bevraging en onderzoek onontbeerlijk. Een detail of een nuance kan soms een wereld van verschil maken. Gezien elk weefsel zijn eigen aanpak vereist, wordt dit onderzoek de hoeksteen van de therapie. Hierna wordt in samenspraak met de patiënt een therapieplan in elkaar gestoken met tussentijdse testing, in combinatie met coaching en informatie betreffende hetgeen er aan de hand is en in welke fase van natuurlijk weefselherstel hij/zij zich bevindt.

Progressie

Een geïnformeerde patiënt kan zijn eigen progressie volgen en weet wat de volgende stap binnen het revalidatieproces is. De samenwerking tussen de patiënt en de therapeut staat voorop en leidt tot een ‘therapeutische alliantie’. Met de huisarts wordt in samenspraak gekeken of de juiste medicatie er is en waar er extra hulp nodig is.

Ons team is sterk gedreven en heeft specialisaties in zowel manuele therapie, dry needling, neurodynamica als gericht oefentherapie (met als belangrijkste onderdeel Redcord). Om een goede kwaliteit te verzekeren is er een continue bijscholing en intercollegiaal overleg.